Cursus: Licht op het kind

Wanneer wij tevreden en gelukkig zijn, profiteren de kinderen mee en ervaren zij geluk.

We weten dat een gezin, klas of groep, beter functioneert wanneer er harmonie en verbinding is. We streven naar een plek waar een ieder zich vanuit zijn of haar unieke eigenschappen en talenten kan ontplooien. Wil jij een fijne plek kunnen realiseren waar kinderen zichzelf zijn om op te groeien en verder kunnen opbloeien?

Wat het kind met het gedrag ons wilt vertellen, verstopt zich de wens van het kind en  daar schuilt ons geluk. De methode van PresentChild® helpt kinderen via hun ouders, opvoeders. De boodschap van het kind is een geschenk voor beiden, waarbij het kind in de luwte blijft.

Het is vaak het gedrag van kinderen dat ons langere tijd zorgen maakt of problemen oplevert. Er zit iets in de weg wat van invloed is om de situatie te verbeteren. We lijken de vinger niet op de zere plek te kunnen leggen en hebben alles geprobeerd. Helaas, zonder de gewenste resultaten.

We zouden graag het gedrag van het kind willen verstaan en begrijpelijk willen maken voor de betreffende ouder. Het beperkt ons om in het werk écht een tevreden, vervuld en gelukkig gevoel te ervaren.

We zijn betrokken en hebben er alles voor over om het verschil te kunnen bieden. We zijn ons bewust dat kinderen de ouders spiegelen en wij weten dat een open houding helpt bij het vinden van oplossingen. Alleen weten we veel, samen komen we verder en om eigenaarschap te kunnen voorleven, is het nodig om aan te kijken wat van jou is. Wij nemen de verantwoordelijkheid over onze eigen wijsheid en zijn nieuwsgierig naar blijvende verbeteringen binnen de samenwerking in relatie tot leraar, ouder en kind.

Wil jij van betekenis zijn voor het kind?

De cursus: ‘Licht op het kind!’, brengt je vanuit de concrete theorie naar de praktijk waar je de vertaalslag van spiegelgedrag leert maken naar de vertellende ouder.

Een cursus waar je antwoorden krijgt op vraagstukken, dilemma’s, problemen of zorgen, waardoor je wordt verlost van het langer strijden, fixen of vermijden. Deze cursus is ook een soort thuiskomen bij jezelf om vanuit vreugde en vertrouwen jouw vervolg pad te vinden.

Je komt in je eigen kracht te staan en word je bewust van wat er al die tijd in de weg heeft gezeten. We herinneren ons hoe we het kind kunnen verstaan, wat onderliggende oorzaken zijn en zijn in staat te geven wat nodig is.  Vanuit eigen waarden kunnen we uitdagingen met vertrouwen aangaan. Kortom, jij weet de regie te pakken.

Deze cursus wordt op aanvraag gegeven en in overleg kunnen we onderzoeken naar de mogelijkheden. In een groep van 4 deelnemers is één dag haalbaar en opdelen in 2 of 4 dagen is beter wanneer de groep groter is, zodat er ruimte is voor ieders unieke eigenschappen. Het maximum aantal deelnemers is dan 8 personen, zodat ieder tot zijn recht kan komen. De kosten zijn €135, – p.p. all-in, inclusief koffie, water, thee en een versnapering. Voor (aan)vragen, neem vrijblijvend contact met me op.