EVEN VOORSTELLEN

Lisa Groot van Groot Geluk kindercoaching

Het kan beter.

Als moeder heb ik het voornemen om het beter te doen dan mijn ouders. Zij hebben gedaan wat in hun macht lag en daar heb ik veel van geleerd. Toch had ik het idee om het anders aan te pakken en dan krijg je dit….

Stomme, stomme mama…!!!!

Ja, mijn kind houdt van me en dat weet ik, maar als ik dit diverse keren te horen krijg, heb ik het gevoel dat ik als ouder faal. Je zal het naar je hoofd geslingerd krijgen… Pfff, het toont van weinig respect, toch?  Ik vind het lastig, omdat ik zie dat ze het niet écht meent. Het zijn meer wanhoopskreten…

Ik wil haar zó graag helpen lekker in haar vel te zitten, zich goed voelen, tevreden en gelukkig te zijn. Wanneer ik er alles voor over heb om m’n kind te helpen, omdat ik zie dat ze niet lekker gaat- op bepaalde terreinen zelfs ongelukkig is- vind ik het niet fijn om ‘stomme mama’ te moeten horen.

Haar frustraties zorgen voor een machteloos gevoel en haar aandacht, die ze claimt, maakt dat dit erg lastig voor me is.

Kan ik het best?

Mijn verlangen om een gelukkig en veilig thuis te creëren voor ons gezin is groot. Gelukkig zijn op een plek waar we allemaal onszelf, vanuit onze unieke eigenschappen en talenten, kunnen ontplooien. De realiteit ziet er echter anders uit en ik betwijfel het of ik het echt beter kan.

Is het tij te keren?

Mijn groeiende onzekerheid wordt gevoed door het gedrag van mijn kind en ik heb de indruk dat de mensen die haar begeleiden, mijn kind niet kunnen zien of horen. Dit roept ergernis bij me op en schuldgevoelens richting mijn kind. De tegenwerking ervaar ik als naar en ongemakkelijk.

Mijn naam is Lisa Groot (1975) en op het moment dat ik moeder word (2003), herinner ik me hoe nieuwsgierig het kleine wezentje me maakt. Wanneer ik haar – als baby- in mijn armen vasthoudt, vraag ik me af wat voor leven zij in het verschiet heeft. Hoe zij zich zal ontwikkelen, welke potentie er in zit en wie zij is. Haar bevalling maakt grote indruk op me en ondanks een wat lastige start, merk ik dat ze behoorlijk wat pit in zich heeft.

Ook mijn tweede dochter – 2006- heeft mij van alles te vertellen, maar dat krijg ik later pas in beeld.

Wanneer we 8 á 9 jaar verder zijn, zit er voor mijn gevoel meer in m’n oudste dochter dan eruit komt. Ik maak mij zorgen om haar ontwikkeling, en de zorgen over de problemen beheersen onze relatie op een negatieve manier. Alles wat ik probeer heeft niet het gewenste effect voor haar.

Door mijn geloof in haar, doe ik hard mijn best. Mijn drijfveren om door te zetten worden gevoed door de gedachte dat ik in haar vele kwaliteiten zie die niet tot uitdrukking komen. Of ga ik te lang door met oplossingen, die niet het gewenste effect hebben? Stap voor stap leidt dit naar de antwoorden…? Er blijkt een boodschap voor mijn leven in te zitten, die ik lange tijd niet begrijp of kan verstaan.

Mijn lichaam zorgt ervoor dat ik op een gegeven moment stil MOET staan en niet verder kan. De rug- en schouderpartij laten me voelen dat ik een zware last meedraag, die me naar de kern brengt van het probleem en de achterliggende oorzaken worden gaandeweg duidelijker.

Ik blijk 180 graden te moeten keren, naar mezelf te kijken om te horen wat zich wil laten zien, zodat ik mezelf niet langer wegcijfer. Dit doe ik niet alleen, want ik merk dat hulp nodig is. Samen met een psycholoog, later met een coach en diverse andere mensen die hulp bieden, ga ik aan de slag met mezelf. Het duurt echter vele jaren, waarin ik haar – ja, dit kindsdeel in mezelf- echt begrijp, kan verstaan en het tij volledig keer. Groot Geluk ervaar ik, als ik zie dat het tij tegelijkertijd ook voor mijn dochter(s) keert!

Naast mijn eigen kinderen hebben ook andere kinderen het natuurtalent om mij iets te vertellen met hun zorgelijke gedrag of gedrag waaraan ik me erger. Wanneer ik bereid ben om naar de boodschappen van ‘mijn’ kinderen te luisteren, ontdek ik dat het kind wat mij raakt, ook oplossingen aanwijst. Door me te beseffen waarvoor ik wijk, wat ik maskeer en telkens (in m’n eentje) tegen strijd, vind ik uiteindelijk de juiste hulp en komen er vele samenwerkingen op mijn pad.

Tijdens het volgen van mijn eigen natuur, vind ik mijn zielsverlangen en weet ik opeens helder wat mijn missie is. Mijn missie is groot(s) geluk te laten ontstaan; kinderen, ouders én opvoeders gelukkig maken.

Ergens heb ik altijd de hoop en het geloof gehouden dat, ondanks mijn angsten en onzekerheid, ik het best zélf kan. Wat blijkt, het één kan niet zonder het ander. Soms ga je alleen en dan weer samen. Je kunt telkens opnieuw kiezen wat er in het moment het beste past.

Het boek ‘Het Fluisterkind’ van Janita Venema komt op mijn pad en lees ik in één ruk uit. Een ding staat vast, déze opleiding – Training tot Kindertolk- ga ik volgen! Ik heb zojuist dé manier gevonden om kinderen – via de ouders, opvoeders – te helpen. De oplossing om mijn missie met de wereld te delen en kinderen, ouders en opvoeders gelukkig te maken.

Vanuit de eigen ervaring is mijn zelfvertrouwen versterkt en ga ik in 2018 volledig voor mijn onderneming. Deze uitdaging laat mij natuurlijk nieuwe stukken van mezelf zien waar ik aandacht aan kan en mag geven om te groeien. Never a dull moment, still work in progress!😉

Ik kijk aan wat er gezien wilt worden, hoor wat er te luisteren valt, proef aan de smaken die voorbij komen, probeer mezelf zoveel als mogelijk lief te hebben, verzacht waar ik pijn ervaar of iets mis, ben toegeeflijk in waar ik tekorten ervaar of kies bewust waarin ik mezelf wil voorzien. Steeds bewuster waar en hoe ik mezelf verlies en of verlaat, heel ik delen die gebroken zijn. Stapje voor stapje groeit het vertrouwen en leer ik te waarderen waar het in het leven écht om gaat.

Steeds beter ben ik in staat om mijn gevoel te volgen en gebruik ik mijn intuïtie als kompas. Mijn eigenwaarde neemt een vlucht en dat gaat niet ongemerkt. Mijn kinderen hoef ik niet langer te behoeden voor fouten die ik ooit heb gemaakt en zij krijgen de ruimte om te leren én ook te vallen wat zij tegenkomen op hun pad.

Door mijn groeiende vertrouwen, krijgen mijn kinderen steeds meer ruimte om hun eigen pad te bewandelen en laat ik beperkingen los, die het groeien in de weg staat. Mijn zielsverlangen komt tot leven en ik begeleid ouders én opvoeders het kind zélf te helpen naar een gezonde en gelukkige relatie.

Aan jou de keuze of je wilt afspreken om elkaar live of online te ontmoeten. Een vrijblijvende ontmoeting waarin we kunnen ontdekken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Alleen kunnen we veel, samen komen we verder.

Als kindertolk® vertaal ik – één op één – de liefdevolle boodschap van het kind aan jou, de vertellende ouder, over jouw leven. Wanneer je bereid bent om te luisteren naar de boodschap van het kind, laten ze je ook de oplossing weten over een deel uit jouw leven. Zodra je verantwoordelijkheid neemt over dit stuk, ontstaan er verbeteringen voor jezelf, het kind én binnen het gezin / de groep.

Voor ouders, opvoeders die werken binnen het onderwijs, de kinderopvang, hulpverlening, etc., die kinderen willen helpen groeien & ontwikkelen via de ouder/opvoeder, geef ik lezingen, workshops en cursussen over de methode kindertolken van PresentChild®. En met veel plezier begeleid ik – als trainer – het 2e jaar van de Training tot Kindertolk®, nieuwe kindertolken.

Iedereen met een groot hart voor het kind kan dit. Jij kan dit ook! En ik hoor je bijna denken, weet je het zeker? Ja, jij kan dit best! Ook jij hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen. We gaan voorbij aan getrek, geduw en forceren niets, we volgen de natuurlijke flow naar concrete antwoorden wat duidelijkheid geeft.

Hoe voelt dit? Voelt het juist, ik deel graag plukjes geluk, kijk met je mee en vertaal de liefdevolle boodschap van het kind naar waar het ongeziene zichtbaar wordt. Licht op de plek, waar openbaringen ontstaan en aandacht is voor het kunnen groeien & opbloeien, van jullie geluk.

Help jij mee om (je) kinderen meer zelfvertrouwen te geven, zichzelf te kunnen zijn en geluk te bezorgen? Je hebt al iets over mij kunnen lezen en natuurlijk is elkaar live (of online) ontmoeten fijner. Ik zou het ontzettend leuk vinden om eens in contact te komen en elkaar te leren kennen! Zou jij hiervoor open staan? Zo kan ik wat meer vertellen over mezelf en het kindertolken en kan jij wat over jezelf vertellen. Contact me gerust even.

GRATIS E-BOOK

Voor de ouder die het kind een liefdevolle ouder gunt is een gratis E-book beschikbaar met meer dan 90 blz. overvloedig veel praktische tips en inspiratie voor de liefdevolle ouder, waar je een duidelijk handvat aan hebt. Het E-book is gratis te downloaden als je je inschrijft op mijn tips en inspiratiemail, vul daarvoor hier je contactgegevens in.