EVEN VOORSTELLEN

Lisa Groot van Groot Geluk kindercoaching

Het kan anders.

Als moeder heb ik het voornemen om het anders te doen dan mijn ouders. Zij hebben gedaan wat in hun macht lag en daar heb ik veel van geleerd. Toch heb ik het idee om het anders aan te pakken en dan krijg je dit….

 

Beluister de aflevering van mij via de onderstaande links op Spotify.

Mijn persoonlijke ervaring als ouder:

“Stomme mama!”

Samen met collega Anke van der Bor hebben we een podcast, waar we onze ervaringen als kindertolk bundelen. Tijdens de training ervaarde ik dat een kind uit mijn klas me ook iets te vertellen had.

Mijn persoonlijke ervaring als leerkracht, mijn ervaring met de methode kindertolken:

“Ik luister niet naar je!”

 

Ik wil mijn dochter zó graag helpen weer lekker in haar vel te zitten, zich goed voelen, tevreden en gelukkig te zijn. Wanneer ik er alles voor over heb om m’n kind te helpen, omdat ik zie dat ze niet lekker gaat- op bepaalde terreinen zelfs ongelukkig is- vind ik het niet fijn om ‘stomme mama’ te moeten horen. Haar frustraties zorgen voor een machteloos gevoel en haar aandacht, die ze claimt, maakt dat dit erg lastig voor me is.

Kan ik het beter?

Mijn verlangen om een gelukkig, warm, harmonieus en veilig thuis te creëren voor ons gezin is groot. Gelukkig zijn op een plek waar we allemaal onszelf, vanuit onze unieke eigenschappen en talenten, kunnen ontplooien. De realiteit ziet er echter anders uit en ik betwijfel het of ik het echt beter kan.

Mijn groeiende onzekerheden wordt gevoed door het gedrag van mijn kind en ik heb de indruk dat de mensen die haar begeleiden, mijn kind niet kunnen zien of horen. Dit roept ergernis bij me op en schuldgevoelens richting mijn kind. De tegenwerking ervaar ik als naar en ongemakkelijk.

Mijn naam is Lisa Groot (1975) en op het moment dat ik moeder word (2003), herinner ik me hoe nieuwsgierig het kleine wezentje me maakt. Wanneer ik haar – als baby- in mijn armen vasthoudt, vraag ik me af wat voor leven zij in het verschiet heeft. Hoe zij zich zal ontwikkelen, welke potentie er in zit en wie zij is. Haar bevalling maakt grote indruk op me en ondanks een wat lastige start, merk ik dat ze behoorlijk wat pit in zich heeft. Ook mijn tweede dochter – 2006- heeft mij van alles te vertellen.  Dat krijg ik later beter in beeld….

 

Wanneer we 8 á 9 jaar verder zijn, zit er voor mijn gevoel meer in m’n oudste dochter dan eruit komt. Ik maak mij zorgen om haar ontwikkeling. Deze zorgen over de problemen die spelen rondom dyslexie beheersen onze relatie op een negatieve manier. Alles wat ik probeer heeft niet het gewenste effect.

Is het tij te keren?

Door mijn geloof in haar, doe ik hard mijn best. Mijn drijfveren om door te zetten worden gevoed door de gedachte dat ik in haar vele kwaliteiten zie die niet tot uitdrukking komen. Of ga ik te lang door met oplossingen, die niet het gewenste effect hebben? Stap voor stap leidt dit naar de antwoorden…

Er blijkt een boodschap voor mijn leven in te zitten, die ik lange tijd niet begrijp of kan verstaan.

Mijn lichaam zorgt ervoor dat ik op een gegeven moment stil MOET staan en niet verder kan. De rug- en schouderpartij laten me voelen dat ik een zware last meedraag, die me naar de kern brengt van het probleem en de achterliggende oorzaken worden gaandeweg duidelijker. Zover gun ik jou niet dat het komt en daarom vertel ik waarom ik doe wat  werkt.

Ik blijk 180 graden te moeten keren, naar mezelf te kijken om te horen wat zich wil laten zien. Dit doe ik niet alleen, want ik merk dat hulp nodig is. Blinde vlekken van mezelf zijn lastig te ontmaskeren en de realiteit laat me zien dat er (onbewuste) belemmeringen in de weg zitten, die van invloed zijn. Nee, dit lukt mij niet alleen. Wanneer ik uitreik en me open om te luisteren naar de kindsdelen in mijzelf, zie ik het tij keren, zowel voor mijzelf als voor mijn dochter(s). Dit werkt erg motiverend.

Naast mijn eigen kinderen hebben kinderen uit de klas ook het natuurtalent om mij iets te vertellen met hun zorgelijke gedrag of gedrag waaraan ik me erger. Wanneer ik bereid ben om naar de boodschappen van ‘mijn’ kinderen te luisteren, ontdek ik dat het kind wat mij raakt, ook oplossingen aanwijst. Door me te beseffen waarvoor ik wijk, wat ik maskeer en telkens (in m’n eentje) tegen strijd, vind ik uiteindelijk de juiste hulp.  Blind voor wat ik altijd heb onderdrukt, onderzoek en doorvoel ik nu. Het lukt om bewust te kiezen, meer en meer mijn eigen natuur te volgen en vind mijn kracht en mijn vertrouwen in de rol van opvoeder.

Mijn missie is groot(s) geluk te laten ontstaan door een veilige plek te creëren waar kinderen vreugde ervaren, gezonde en gelukkige relaties aan (durven) gaan en ontwikkelingen doormaken. In mijn ogen gaat dit het beste hand in hand; kinderen, ouders én opvoeders gelukkig maken. Tijdens het volgen van mijn eigen natuur, vind ik mijn zielsverlangen en weet ik opeens helder wat mijn missie is. Mijn missie is groot(s) geluk te laten ontstaan; kinderen, ouders én professionals gelukkig maken.

Het boek ‘Het Fluisterkind’ van Janita Venema komt op mijn pad en lees ik in één ruk uit. Een ding staat vast, déze opleiding – Training tot Kindertolk- ga ik volgen! Ik heb zojuist dé manier gevonden om kinderen – via de ouders, opvoeders – te begeleiden en ieder van hen in hun kracht te zetten. Voor mij de juiste beweging om mijn missie met de wereld te delen.

Het zelfvertrouwen groeit en ik heb de moed om in 2018 volledig voor mijn onderneming te gaan. Met hart en ziel ga ik deze uitdaging aan, wat mij natuurlijk nieuwe (kind) stukken van mezelf laat zien waar ik aandacht aan mag geven om te groeien. Never a dull moment, still work in progress!😉

Mijn kinderen hoef ik niet langer te behoeden voor fouten die ik ooit heb gemaakt en zij krijgen de ruimte om te leren én ook te vallen wat zij tegenkomen op hun pad. Door mijn groeiende vertrouwen, krijgen mijn kinderen steeds meer ruimte om hun eigen pad te bewandelen en laat ik beperkingen los, die het groeien in de weg staat. Doordat ik opbloei, kunnen zij de vruchten ervan plukken.

Wat een geluk valt mij toe wanneer ik word gevraagd om co-trainer te zijn! Vanaf september 2021 t/m 2023 mag ik als co-trainer van PresentChild® bijdragen aan de Training tot Kindertolk en beleef daar veel plezier aan. Als ondernemer altijd lerend, ben ik dankbaar om vele ouders, opvoeders te begeleiden naar een gelukkig, harmonieus gezin en groep.

Verlang jij naar een kind dat gelukkig is, een harmonieus gezin zodat jullie samen kunnen genieten en ontspannen tijdens het opgroeien van je kind(eren) en mist er iets?

Heb je interesse in deze aanpak, heb je vragen of zou je liever samen willen afstemmen, voel je helemaal welkom en maak een vrijblijvende afspraak.

Wil jij met mij vrijblijvend afspreken?

 

Ja Lisa, ik wil heel graag met je afspreken.

GRATIS E-BOOK

Voor de ouder die het kind een liefdevolle ouder gunt is een gratis E-book beschikbaar met meer dan 90 blz. overvloedig veel praktische tips en inspiratie voor de liefdevolle ouder, waar je een duidelijk handvat aan hebt. Het E-book is gratis te downloaden als je je inschrijft op mijn tips en inspiratiemail, vul daarvoor hier je contactgegevens in.