Workshop: Zicht op het kind

Het gedrag van kinderen kan je voor uitdagingen plaatsen.  Verlang jij naar iets beters? In het negatieve gedrag van je kind, zit een geschenk verstopt voor jou.

Problemen zoals met luisteren, het naar school gaan, de buikpijn, klachten over andere kinderen in de klas. Het terugkerende drama van afscheid nemen, de frustratie en boosheid van kinderen. Lijkt het erop dat je kind zich normaal goed kan concentreren, maar krijg je via de leraar andere verhalen? Speelt (faal)angst een belangrijke rol in het leven van het kind? Laat het kind tegenvallende resultaten zien in de ontwikkeling?

Word je kind gepest of zijn er veelvuldig conflicten? Is je puber je vaker ‘de baas’ dan jij zou willen? Erger je je aan zijn of haar houding en gedrag of merk je dat het contact moeizaam verloopt? Ligt je kind regelmatig dwars en breek je er niet doorheen? Houdt hij zich niet aan de regels?

Is het in- of doorslapen lastig, problemen met in, uit of naar bed gaan, eten, etc. een terugkerend obstakel? Heeft je kind last van (heftige) emoties, zijn er zorgen op het gebied van zindelijkheid, constipatie, eczeem, etc.

Herkenbaar of zijn er andere terugkerende problemen, waar je graag verbetering in wilt zien? Lijkt niets te werken? Wat nu?

Kinderen zijn spiegels

Dat kinderen spiegelen, weten we. Als kindertolk® zijn we spiegelexpert en je zult verrast zijn, wat je kind jou wil vertellen. De boodschap van je kind gaat een stap verder, waar jij (nog) niet kunt kijken. Daarover informeer én inspireer ik graag ouders, opvoeders en professionals, die kinderen begeleiden.

De taal die het kind ‘van nature’ spreekt, wordt tijdens de interactieve workshop door jou vertaald m.b.v. de methode van PresentChild. Je leert vanuit een nieuw perspectief naar het kind te kijken en ervaart welke inzichten je vanuit die nieuwe blik ervaart. Tijdens deze interactieve workshop ervaar je de verrassende inzichten, die je kind jou wilt vertellen met het gedrag.

Wil jij je kind begrijpen; meer zicht op het kind?

De workshop: “Zicht op het kind!” geeft informatie over de spiegel, die kinderen op een diepere laag voor ons zijn. Je gaat met een andere blik naar kinderen kijken en ervaren wat dat voor jou en je kind doet.

Voor wie?

Ben jij de (groot)ouder die op zoek is naar de oplossing en heb jij er alles voor over om de situatie te verbeteren? Wil je je kind begrijpen en ben jij de ouder die graag zélf zijn kind wil begeleiden naar een gelukkig leven? Dan is deze workshop voor jou bedoeld.

Of ben je professional en wil je deze workshop binnen de onderwijsinstelling, kinderdagverblijf, Pabo of daar waar meer zicht op het kind gewenst is aanvragen? Neem gerust contact op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Wat levert de workshop op?

Dat wat je bewust bent, heeft invloed op de relatie met je kind. Dat wat je onbewust bent heeft ook invloed op je relatie. Tijdens de workshop ‘zicht op het kind’, krijg je zicht op wat jouw kind je (onbewust) wilt vertellen. Dat levert je meer inzicht op het gedrag, de houding, de emoties en de taal van het kind.

Hoe meer jij bewust bent van welke invloed jij hebt op het kind, hoe meer jij de regie kan bepalen. Hoe meer jij weet wat er nodig is om het geluk te bevorderen, hoe meer begrip, rust, respect en waardering er kan ontstaan.  De vertaling van wat kinderen ons willen vertellen zorgt voor begrip, rust, acceptatie, waardering en maakt ruimte voor meer vertrouwen en geluk.

Verlang jij naar meer begrip, rust, respect en waardering? Voelt het kloppend voor jou,  weet dat jij de beslissing NU kunt maken om oplossingen vanuit de kern in beweging te brengen, zonder het kind verder te belasten.

Waarom ik deze workshop geef?

Ik draag graag bij aan het helpen begrijpelijk maken wat het gedrag van kinderen ons liefdevol wil vertellen, zodat zij beter worden begrepen en er (weer) harmonie kan ontstaan.

Reacties van voorgaande deelnemers over de workshop.

‘Het geeft inspiratie én stof tot nadenken’.
Marieke

 

‘Ik kwam thuis na deze presentatie én zat vol energie. Ik wilde het heel graag delen met mijn vriend, maar hij bleek niet thuis. Ik was vol opwinding, en baalde dat er niemand was om te vertellen wat ik had gehoord.’
Jennifer

 

‘Het geeft me opheldering en inzichten, ik ben er meteen mee aan de slag gegaan’.
Een leraar

 

‘Ik wist van te voren niet goed waar ik me op moest voorbereiden, maar dat gevoel haalde Lisa al gelijk weg door die onzekerheid maar te benoemen. Daardoor viel er al een last van mijn schouders; dat samen met de ontspanningsoefening maakte dat ik heel rustig en aandachtig de workshop begon. Ik kan over de inhoud van de workshop heel kort zijn: een openbaring. Alle vragen die ons als groep, als ouder of leerkracht, gesteld zijn, kwamen binnen, maar zorgde ook voor herkenning en toch ook een soort van ontspanning. Dit tezamen met de (soms herkenbare) verhalen van anderen, maakte dat de sfeer heel goed en veilig was. Iedereen durfde iets te delen en dat zorgde ervoor dat je al snel het gevoel kreeg dat je elkaar al langer kent. Lisa begeleide dit ook erg professioneel, maar vooral rustig.

Ik kan deze workshop veel ouders aanraden; ook al heb je geen enorme problemen met je kind, het is gewoon verhelderend: je kind wil je vaak iets vertellen, maar wij denderen maar door. Soms even stil staan bij je eigen keuzes, de manier waarop je je leven leidt en wat dit voor invloed heeft op je kinderen, is nu een belangrijk doel geworden. Ook het besef hoe je soms kan reageren, terwijl jij denkt alles onder controle te hebben, maar je kinderen daar dwars doorheen prikken. Ja dat besef is misschien nog wel het hardste binnen gekomen, maar op de juiste manier. Het ligt vaak niet aan het kind, maar grotendeels aan de volwassenen.. Het zou eigenlijk geen kindercoaching, maar oudercoaching moeten heten ;-). Wij doen allemaal ook maar wat…

Ik vond het erg waardevol en leerzaam! Dit moet nu even een plek krijgen, maar wellicht bel ik Lisa wel op om mijn gedachtes eens te delen. Dankjewel!’

Sarah

Zin in?

Vraag naar de mogelijkheden qua data en meld je aan voor deze workshop van een dagdeel. De kosten zijn €25,-p.p. all-in en wordt gegeven vanuit Haarlem. Lukt het jou om een groep van 6 tot 8 personen te enthousiasmeren, dan kunnen we samen een datum prikken en overleggen welke locatie het beste past.