Blog - Groot Geluk Coaching

De leerling die de leraar de juiste richting aanwijst…

Ze gunt haar leerlingen om vanuit eigen initiatief keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun (eigen) gedrag. De leraar weet dat focus, rust en ruimte belangrijke voorwaarden zijn om leerlingen vaardigheden aan te leren, die helpend zijn om in hun verdere leven gebruik van te kunnen maken.

 

Wat deze leraar niet weet, is dat leerlingen die haar uitdagen, de juiste richting kunnen aanwijzen om uitdagingen te overwinnen. Nu speelt er een uitdaging met een leerling uit 6 vwo, waar ze bereid is om met mij naar te kijken, omdat haar energie weglekt en het zinloos lijkt om er moeite in te steken. Welke richting wijst deze leerling aan?

LEES VERDER

De leerling die de leraar de juiste richting aanwijst…

Lichter, liefdevoller en vrijer

De afgelopen periode kan je als intens hebben ervaren, als je net zo gevoelig bent als ik. Het drukke gedoe rondom de feestelijkheden en verwachtingen waar je eigenlijk geen behoefte aan hebt, maar er evengoed bij hoort en je er niet aan ontkomt. Op allerlei lagen voel ik de uitnodiging om me los te maken van wat me niet meer dient, zodat het lichter, liefdevoller en vrijer is.

LEES VERDER

Lichter, liefdevoller en vrijer
Hoe vrij ben jij?

Hoe vrij ben jij?

Vrij en in verbinding leven is steeds weer het onderzoek waard wil je een gelukkige, gezonde relatie.

Zo maak ik mezelf vrij van pijnen en kwetsuren, heel ik mezelf door in de spiegel te kijken op een diepere laag, draag ik bij aan een vrediger leven van onze kinderen en de samenleving als geheel. En toch is er ook een andere kant van vrij zijn. Ik neem je mee in een persoonlijke ervaring met de kennis van wat ik nu weet..

LEES VERDER