Cursus: Licht op het kind

De cursusdag: ‘Licht op het innerlijk kind’,

Je geeft stem aan het kind en je ontdekt jouw waarheid, zodat je creaties tot uitdrukking weet te brengen die bij jou passen en je ruimte voelt te groeien en op te bloeien waar jou kind van mee profiteert.

Deze dag levert je boordevol inzichten op over de dynamieken binnen het gezin, de groep en de interactie onderling, waar je opruimt wat niet dienend is en ruimte maakt voor het nieuwe dat graag wilt groeien en opbloeien.

Wanneer wij tevreden en gelukkig zijn, profiteren de kinderen mee en ervaren zij geluk.

We weten dat een gezin, klas of groep, beter functioneert wanneer er harmonie en verbinding is. We streven naar een plek waar een ieder zich vanuit zijn of haar unieke eigenschappen en talenten kan ontplooien. Wil jij een fijne plek kunnen realiseren waar kinderen zichzelf zijn om op te groeien en verder kunnen opbloeien?

Wat het kind met het gedrag ons wilt vertellen, verstopt zich de wens van het kind en daar schuilt ons geluk. Met behulp van de methode van PresentChild® helpen we stem te geven aan het kind.

Het is vaak het gedrag van kinderen dat ons langere tijd zorgen maakt of problemen oplevert. Er zit iets in de weg wat van invloed is om de situatie te verbeteren. We lijken de vinger niet op de zere plek te kunnen leggen en hebben alles geprobeerd. Helaas, zonder de gewenste resultaten.

Je wilt het gedrag van het kind verstaan en begrijpen. Het beperkt je om in het werk écht een tevreden, vervuld en gelukkig gevoel te ervaren.

Wij zijn als ouders, opvoeders betrokken en hebben er alles voor over om het verschil te kunnen bieden.

We zijn ons bewust dat kinderen de ouders spiegelen en wij weten dat je bereidheid en nieuwsgierigheid een opening is bij het vinden van oplossingen. Alleen weten we veel, samen komen we verder en om eigenaarschap te kunnen voorleven, is het nodig om aan te kijken wat van jou is.

Wij nemen de verantwoordelijkheid over onze eigen wijsheid en zijn nieuwsgierig naar blijvende verbeteringen binnen de samenwerking in relatie tot onze kind(eren).

Wil jij van betekenis zijn voor het kind?

Tijdens de cursus: ‘Licht op het kind!’, krijg je antwoorden op vraagstukken, dilemma’s, problemen of zorgen, waardoor je wordt verlost van het langer strijden, fixen of vermijden. Deze cursus is ook een soort thuiskomen bij jezelf om vanuit vreugde en vertrouwen jouw vervolg pad te vinden.

 

Wat levert deze cursus jou op?

  • Je komt in je eigen kracht te staan en word je bewust van wat er al die tijd in de weg heeft gezeten.
  • We herinneren ons hoe we het kind kunnen verstaan, wat onderliggende oorzaken zijn en zijn in staat te geven wat nodig is.
  • Vanuit jouw eigen waarden kun je uitdagingen met vertrouwen aangaan.
  • Kortom, jij weet regie te pakken.

 

Deze cursus wordt op aanvraag gegeven in Haarlem en in overleg kunnen we onderzoeken naar de mogelijkheden op een andere plek. In een groep van 4 deelnemers is één dag haalbaar en opdelen in 2 of 4 dagen is beter wanneer de groep groter is, zodat er ruimte is voor ieders unieke eigenschappen.

Het maximum aantal deelnemers is dan 8 personen, zodat ieder tot zijn recht kan komen. De kosten zijn €135, – p.p. all-in, inclusief koffie, water, thee en een versnapering. Voor (aan)vragen, afstemmen of kennismaken, neem vrijblijvend contact met me op.

Ja Lisa, ik heb interesse en wil vrijblijvend afspreken. 

 

Ervaringen van enkele deelnemers, die je zijn voorgegaan:

Het contact was prettig en flexibel. Naast het ‘standaard’ aanbod, speelt Lisa mooi in op wat er nodig was. De opdrachten en oefeningen waren zinvol en prettig. Naast het overdragen van Lisa haar kennis op het gebied van kindertolken, is ze gepassioneerd in haar werk en brengt het ook op die manier over. Krista

Wauw wat was het súper bijzonder. Bij vertrek voelde ik mij al heel licht en fijn, maar nu we een ruime dag verder zijn, voel ik wat het mij heeft gedaan. Het voelt alsof ik een reset heb gehad. De ‘tas’ met zorgen waar ik mee kwam en volledig in het hoofd zitten, is gezakt naar verbonden zijn met je eigen kern. Alsof de binnenkant eens even flink afgestoft moest worden. Nogmaals dank, Natascha.

Ja Lisa, ik heb interesse in deze cursus en maak graag een vrijblijvende belafspraak.