Niet te geloven…of wel?

Luister je wel of kun je het niet horen? We kunnen het haast niet geloven als ons van de winter een geweldig cadeau wordt aangeboden. Een verblijf met ons gezin op Bonaire, waarbij we gebruik mogen maken van huis en auto. Het getuigt van vertrouwen in de medemens en natuurlijk in ons. Uiteindelijk kunnen we uitspreken wat fantastisch het is dat we dit krijgen en dan…..

Om een sprong met vertrouwen te kunnen maken, kun je (tijdelijk) vliegen…Ik geloof het! Er zijn hierbij echter geen garanties te geven (zeker niet in deze vakantietijd). Je kunt alleen met zekerheid zeggen dat je ook weer een keertje land. Hopelijk met een zachte landing op Bonaire :-).

Kunnen we luisteren als er teveel emoties door je heen gaan? Wanneer je last hebt van spanningen en angstige gevoelens, zijn we geneigd om controle te willen uitoefenen. We willen graag zeker weten dat we veilig zijn. Hierdoor zijn we geneigd om dat wat ons veiligheid biedt, aan vast te houden en af te weren wat lastig is.

Helaas hebben we in het leven geen zekerheid en gaat het zeker niet samen met reizen per vliegtuig in deze tijd. Geloof het of niet… Je kunt je gepieker, je zorgen, etc. beter overboord gooien en je richten op waar je wél invloed op hebt. Nee, je hebt geen controle op wat er buiten jou zich afspeelt, maar je hebt wel invloed op hoe je je voelt en daardoor heb je ook invloed op de situatie om jou heen. Jij bepaalt immers hoe je met situaties omgaat.

En zo zit ik half juli met klamme handjes in de stoel van het vliegtuig en keer naar binnen, richt mijn aandacht op mijn ademhaling. Door te erkennen en uit te spreken dat ik het spannend vind, is de lading er al – een beetje- vanaf. De medepassagiers naast mij, helpen me door me bewust af te leiden met diverse gespreksonderwerpen. Boven in de lucht heb ik nergens meer last van… en gelukkig we landen zachtjes ;-).

Ja mooi mens, soms moeten we door angstige gevoelens heen, om te krijgen waar we volop van genieten! Spring ik zelfs vanaf een rots van haast 8 meter hoog en ervaar ik dat iedere cel in mijn lichaam wordt wakker geschud. Een wonderlijke ervaring kan ik je vertellen.

Hoewel op vakantie gaan met twee (grote) meiden ook vraagt om rekening te houden met elkaar én kiezen wat het beste voelt in het moment, kijken we terug op een vakantie waarbij we allemaal onszelf hebben kunnen zijn en genoten van het gezamenlijke avontuur.

Zeker een jaar of 10 geleden had ik daar een heel ander beeld bij. Het duurde ook even voordat ik er echt in durfde te geloven. Nadat ik bereid was om – als professional – te luisteren naar de boodschap van een leerling (die met haar gedrag mij onaangenaam raakte), heeft zij mij aangewezen waar mijn geluk zich verstopte en was ik in staat haar te geven wat zij écht nodig had.

Stapsgewijs kreeg ik zicht op waar ik mezelf beperkte in mijn ontwikkeling. Een belangrijke levensles, die een geschenk uit de hemel blijkt, waardoor ik écht mijn eigen natuur leerde volgen. Mijn ervaringen over wat de leerling mij – via haar gedrag- wilt vertellen, deel ik in de podcast.

Beluister aflevering 3: IK LUISTER NIET NAAR JE van de podcastserie ~ Mama, Begrijp Je Mij! ~

Ervaar jij dat de spanningen dagelijks hoog op kunnen lopen of merk je dat de onzekerheid een grote rol speelt? Merk je dat je teveel aan de touwtjes moet trekken en weet je ergens dat het gemakkelijker kan.

Mis je het speelse, vrije gezinsleven en zou je meer warmte en harmonie vanuit ontspanning en overgave willen leven dan nu mogelijk lijkt binnen het gezin of de groep?

Hoe zou het zijn als je elkaars kwaliteiten kunt benutten en je bij elkaar helemaal jezelf kunt zijn? Dat je niet zo het gevoel hebt er alleen voor te staan, maar het samen doet?

Voorbij gaan aan onzekerheid en spanningen, onveilige gevoelens en graag gaan voor ontspanning, zelfvertrouwen, je over durven geven vanuit vertrouwen.

Natuurlijk kun je me mailen als je vragen hebt, je eigen situatie wilt voorleggen om te onderzoeken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Contact me gerust -vrijblijvend- om iets af te spreken. 

Liefs Lisa

P.s. Help jij mee om kinderen meer zelfvertrouwen te geven, zichzelf te kunnen zijn en geluk te bezorgen? Je hebt al iets over mij kunnen lezen en ik stel me graag aan je voor. Natuurlijk is elkaar live ontmoeten fijner. Ik zou het ontzettend leuk vinden om eens in contact te komen en elkaar te leren kennen! Zou jij hiervoor open staan? Zo kan ik wat meer vertellen over mezelf en het kindertolken en kan jij wat over jezelf vertellen. Contact me gerust even.