Een clowntje met z’n lach

Er was eens een jongetje dat zichzelf uitlachte. Hij kwam geregeld in een situatie terecht waar juist hij degene was, die tegen paaltjes of deuren aanliep, over een stoeptegel struikelde of iets liet vallen….

Men noemde hem de clown met z’n lach. Daar waar hij was, gebeurde er altijd iets klunzigs, waar hij hartelijk om lachte. Zelf maalde hij er niet om, maar voor de directe omgeving, werd het toch serieus. wanneer hij weer eens hard was gevallen en opstond met een lach op zijn gezicht, bracht hij anderen op het verkeerde been. Daar waar het erg pijn deed, leidde hij mensen af met zijn clownslach, terwijl de pijn onbeschrijflijk was.

 

Een engel kwam naar hem toe en vroeg hem: “Waar heb je pijn?” Het jongetje keek beteuterd, was zijn trucje deze keer mislukt? Kon deze engel door hem heen kijken?

 

Achter gesloten deuren keek hij nog eens naar zijn been. Deze keer moest hij erkennen dat het noodzakelijk was om dit been te verzorgen. en nee, dat kon hij niet alleen. hij moest om hulp vragen, voordat het zijn bewegingen in de weg zou blijven staan.

 

Ooit had ‘de lach’ dit jongetje geholpen om door te kunnen in het leven. Met humor kom je een heel eind, zo leerde hij. Je kunt anderen niet vertrouwen, want je weet nooit wat je aan hen hebt. Ik doe het wel alleen en lach er maar om. Zo blijf ik in leven, al is het niet ideaal. Dit is voor mij normaal, toch?

 

Kinderen vallen en staan weer op. Ze zijn flexibel, krijgen wonden en het lichaam heelt de huid. Ons fysieke lichaam is een bijzonder voertuig dat ons beschermt. Dit voertuig werkt samen met andere delen in onszelf. Dat wij alleen een fysiek deel zijn, is een illusie. We zijn op diverse wijzen (fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal, spiritueel) met van alles verbonden.

 

Daar waar de verbinding ooit is verbroken, waar trucjes zijn aangeleerd, is het beter om je te bevrijden van deze trucjes en jezelf serieus te nemen.

 

Doekjes voor het bloeden helpen tijdelijk. Wanneer het bloeden langer duurt, is het vaak een reden om te kijken wat erachter schuilt.

 

Ben je nieuwsgierig naar meer en sta je ervoor open om ánders naar het gedrag van het kind te kijken?

~Het gedrag van kinderen is altijd logisch~

Wil je meer weten over dat wat jou raakt in het gedrag van je kind, partner, etc., dan nodig ik je uit om a.s. woensdagochtend 12 oktober om 10 uur aan te haken bij het gratis online live lezing:

Het geschenk van het (faal)angstige kind’

*Je krijgt de boodschap van het (faal)angstige kind én oplossingen die helpen bij het zelfvertrouwen krijgen en plezier uitstralen.

*Je gaat zelf ervaren wat het spiegelen met PresentChild® betekent met een eigen zorg en/of probleem.

*Je ontdekt verrassende inzichten, wonderlijke eyeopeners en gaat met een frisse blik naar je kind(eren) kijken.

*Je krijgt handvatten die je direct in de praktijk kunt toepassen, door zelf te ervaren wat de boodschap van je kind, je partner je wilt vertellen.

Ja, ik sluit graag aan en meld me NU aan, o.v.v. Gratis online lezing 12 -10-’22

Liefs Lisa Groot
Kindertolk® en coach
van Groot Geluk Coaching