Samen met je kind gelukkig zijn

Stel je een plek voor waar een ieder zich vanuit zijn of haar unieke eigenschappen en talenten kan ontplooien, zou je daar samen met je kind gelukkig zijn? Een veilig en warm thuis, leefomgeving, waar  kinderen zichzelf kunnen zijn, plezier beleven en lekker in hun vel zitten. Open en nieuwsgierig nieuwe ontdekkingen opdoen, avonturen beleven en alles durven delen wat er speelt. Zou dat een ideale wereld kunnen zijn?

De situatie waarin we ooit kunnen zitten, kan in schraal contrast zijn met onze verlangens. De wens is helder en duidelijk. Hoe we onze verlangens vorm kunnen geven, kan ook weleens heel anders zijn dan we vooraf kunnen bedenken. Ja, ooit dacht ik mijn kind écht te horen en te zien. De taal, die kinderen ‘van nature’ spreken, moest ik echter nog beter leren verstaan.

Als je bijv. te maken hebt met een kind die heel graag bij je wilt zijn, het liefst bij jou zijn of haar boosheid uit en tegelijkertijd voelbaar is dat er onderhuids meer speelt, dan heeft dit kind je iets te vertellen.

Geloof me als ik zeg dat kinderen ook willen dat wij gelukkig zijn. Door te luisteren naar het verhaal van wat jouw kind jou ‘vertelt’ als het niet lekker in z’n vel zit, brengt een kindertolk® deze boodschap liefdevol en specifiek voor jou naar boven. Als jij bereid bent om naar dit verhaal van je kind te luisteren, dan kan je kind loslaten wat jou nog zorgen baart. Zij wijzen heel precies aan, waar ons geluk, voor ons leven, verborgen ligt en profiteren hiervan mee. Heerlijk, samen met je kind gelukkig zijn.

Ben jij de persoon, die er alles voor over heeft om mee te helpen aan een veilig en warm thuis en/of leefomgeving, waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en (zelf)vertrouwen ervaren?

Leuk als je wilt komen kennis maken tijdens de lezing op het Moenfestival a.s. zaterdag 11 juni 2022, waarin ik mijn verhaal deel over wat mijn kinderen mij ooit hebben te vertellen met het (on)aangename gedrag en op welke manier ik de regie kan (her)pakken. Ik garandeer je dat ik alle kanten belicht, open en eerlijk, precies zoals ik ben :-), om je te informeren en inspireren zodat je weet wat er mogelijk is voor jou.

Liefs Lisa Groot

Kindertolk® en coach
~voor ouders en professionals~