Je doet het (niet) goed!

Ik merk op dat we geneigd zijn om de schuld bij anderen te leggen als het allemaal niet zo lekker loopt. Ook ik heb me daar schuldig aan gemaakt… en ooit doe ik dat nog steeds..

Het is lastig en confronterend om zelf te kunnen zien wat er in de weg zit, als het niet gaat zoals je graag wenst. En iemand anders de schuld geven, lijkt dan de ideale uitweg. Helaas schieten we er niets mee op. De kans dat de situatie verslechtert is eigenlijk groter. Dat heb ik ooit als kind ervaren…

Onze kinderen hebben ons onvoorwaardelijk lief en zijn in staat om met hun gedrag onbewust een keuze te maken om ons wakker te schudden. Luidruchtig aanwezig of stilletjes in zichzelf gekeerd.

Luidruchtige kinderen krijgen geregeld de aandacht. Al is het op een negatieve manier. Zo ben ik altijd erg alert op stille kinderen in een groep. Voelen zij zich veilig om zichzelf te ontplooien en zich helemaal te laten zien?

Natuurlijk komt dat omdat ikzelf als kind me ooit schuldig en onveilig heb gevoeld. Dit is een leerweg voor mezelf (geweest). Wanneer je je onveilig en schuldig voelt, wordt de weg naar groei en ontwikkeling belemmerd. Je doet het niet goed…
…en je neemt het manipulerende gedrag over zoals jij vroeger bent gemanipuleerd.

Als je als stil en teruggetrokken kind, het gevoel hebt als schuldig wordt verklaard, kan je je nog meer in een hoekje kruipen, waardoor je geen kant meer op lijkt te kunnen. De enige weg die je denkt op te kunnen, en voor je werkt ( als overleving), is je aanpassen en zorgen dat je die pijn van schuld niet meer op je hals krijgt en niet hoeft te voelen.

Ja, het denken dat je niet goed bent, zoals je bent, kan grote gevolgen hebben in je huidige leven. Deze overtuiging kan je onbewust beperken in je bewegingen. Om je dan te openen en vertrouwen te ervaren dat je goed bent zoals je bent, is een weg die uitdagingen geeft. Toch voel ik me gezegend dat ik de moed heb deze uitdagingen aan te gaan.

Wil jij je kunnen bevrijden van wat niet dienend is om meer liefde, zachtheid en vertrouwen te kunnen voelen, dan nodig ik je uit om mee te doen aan het Maandelijkse Magische Meditatie Moment, MMMM. Hoe het is om te weten dat je nu al goed bent zoals je bent. Dat je het kan én de antwoorden al weet. Je antwoorden alleen nog de ruimte mogen krijgen om jezelf eraan te herinneren. Ik begeleid je graag, iedere tweede donderdagochtend van de maand van 9.00- 10.30 uur, bij dit proces en verwelkom je graag.

Merk je dat je klaar bent met het gedrag of de zorgen die het gedrag van je kind, je partner bezorgt, dan nodig ik je uit om vrijblijvend te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Mail me gerust om geheel vrijblijvende kennis te maken, je bent welkom.

Liefs Lisa

P.S. Volgen via sociale media, lukt via Insta: @lisagrootgelukcoaching
en Facebook: Groot Geluk Coaching.
Dagelijks deel ik inspiratie in de besloten facebook groep: Liefdevolle Ouders & Opvoeders. Interesse, like de facebookpagina en je krijgt de gratis uitnodiging voor de besloten groep.