Van onzeker naar zelfvertrouwen…

Je bent een mooie spiegel om in te kijken en jij durft mij een spiegel voor te houden, die ik heb aan te kijken, waardoor we van en met elkaar groeien en verder ontwikkelen gedurende onze gezamenlijke reis. Als kind onzeker, stil en teruggetrokken, zag ik thuis iets anders…

Lastig kunnen omgaan met alle veranderingen, prikkels en emoties die je opspaarde waardoor er thuis woede uitbarstingen volgden. Van buiten een stil en onzeker meisje, van binnen broeide het. Wat een verschil als je weet wat deze spiegel heeft te vertellen.

 

Door te luisteren naar de boodschap, ben ik je gaan begrijpen en verstaan. Heb ik mezelf beter leren kennen, leer ik nog iedere dag en kan ik je geven wat jij nodig hebt. (ook als het iets is wat jij graag anders zou wensen ;-)).

 

Soms vind ik dingen lastig en ook dat spreken we naar elkaar uit. Je leert mij inzicht krijgen in (onbewuste) processen die spelen en door mijn verantwoordelijkheid te nemen, komen we meer in balans en is er een fijne verbinding.

 

Ik leer van jou daadkrachtig te zijn, te zien waar mijn gevoeligheden liggen en leer ik loslaten vanuit vertrouwen. Niet omdat het me niet uitmaakt, of dat ik ergens van wegloop, jou probeer te veranderen of niet voor je wil zorgen.

 

Steeds een beetje meer loslaten, omdat ik weet dat ik jou niet hoef te beschermen. Jij zelf verantwoordelijkheden kan oppakken en ik kan accepteren. Vanuit rust kunnen zijn met wat er is en allebei bloeien we op. Ik geniet volop van wie je bent, heerlijk helemaal jezelf.

 

Onderweg zijn we obstakels tegen gekomen waarover ik openhartig en eerlijk deel in de tweede aflevering van de podcastserie: Mama, Begrijp Je Mij!’

Beluisteren lukt via deze link: ‘Stomme mama!’

 

Mijn nieuwsgierigheid naar het kleine wonder, dat deze week 19 jaar geleden is geboren, laat zich verrassen door de krachtige jonge dame met zelfvertrouwen, die je nu bent.

 

Liefs Lisa Groot

P.s. Help jij mee om kinderen meer zelfvertrouwen te geven, zichzelf te kunnen zijn en geluk te bezorgen? Je hebt al iets over mij kunnen lezen en ik stel me graag aan je voor. Natuurlijk is elkaar live ontmoeten fijner. Ik zou het ontzettend leuk vinden om eens in contact te komen en elkaar te leren kennen! Zou jij hiervoor open staan? Zo kan ik wat meer vertellen over mezelf en het kindertolken en kan jij wat over jezelf vertellen. Contact me gerust even.