Stralende kinderen

Een kind dat blijheid uitstraalt, een clubje stralende kinderen, is een genot om naar te kijken. Mis je nu die blijheid bij je kind? Weet dat er achter het onaangename gedrag, problemen en/of zorgen een boodschap schuilt, waar jullie je geluk kunnen vinden. Het blijde nieuws is, dat dit beide richtingen op werkt. Wanneer jij straalt, straalt je kind met je mee.

Het leukste van je eigen kinderen: dat je dingen van jezelf herkent.
Het vervelendste van je eigen kinderen: dat je dingen van jezelf herkent.                                                                    – Omdenken-

Als leraar heb ik ervaren dat kinderen (onbewust) ook onze leraren zijn en wij erg veel van hen kunnen leren. Met het onaangename gedrag wijzen zij ons (onbewust) aan wat jouw pad is naar jullie geluk. Zij helpen je (onbewust) hoe jij aan de slag kunt om gelukkig te zijn, wanneer je de spiegel durft aan te  kijken. Door de vertaalslag van de methode van PresentChild® kun je in de diepere lagen kijken, die onder het oppervlak liggen. Op deze manier word je bewust waar deze persoonlijke boodschap over gaat en krijg je concrete handvatten. De snaar die van binnen wordt aangeraakt, is een stimulans om verbeteringen door te voeren, waardoor je stralende kinderen krijgt. Het vertrouwen dat jij dit kan, weet ik uit eigen ervaring.

Wat je dient te weten over het onaangename en/of zorgelijke gedrag van je kind is:

*In het onaangename/ zorgelijke gedrag van je kind zit een boodschap voor jou, die je kind je met liefde geeft. De liefde van je kind kan rauw, prachtig en heel confronterend zijn, maar weet dat je kind ALTIJD het beste wenst voor jou.

*Kinderen zijn kwetsbaar, heel eerlijk en oprecht naar jou toe… Ze verbloemen niets… Kinderen zijn zo met je verbonden dat zij je de essentie van jouw leven weten aan te raken. Waar het leven bij jou om draait en waar jij je geluk uit weet te halen.

Laat jij het licht op je onbewuste of ongeliefde delen schijnen, dan komen jullie steeds dieper met elkaar in verbinding, waardoor je voluit kunt gaan leven. Je weet wat in jouw leven nodig is om jullie geluk te vergroten, waardoor je meer vertrouwen krijgt en je stralende kinderen realiteit wordt.

Het gedrag of de houding van kinderen confronteren mij ooit en dit kan allerlei gevoelens in mij naar boven brengen. Angsten, boosheid en verdriet komen voorbij, evenals blijheid en verwondering wat zij met hun gedrag laten weten aan mij. Mijn ervaring van de laatste periode is, dat mijn angst voor tekorten (weer) zichtbaar werd. Om stralende kinderen te bevorderen, is het nodig om ook deze kant van mezelf te doorgronden.

Angst voor gedachten dat men mij niet waardeert of respecteert en de angst voorafgaand aan lastige situaties waarin ik kan verkeren. De welbekende spoken in het hoofd; de triggers, die me in de tijd terugwerpen waar ik ooit als kind bepaalde conclusies over heb getrokken. De angst om te worden overspoeld en me niet veilig weet. De woede die in mij kan ontladen en het verdriet wat ik weer herbeleef van ooit. Ook de angst dat ik ooit afhankelijk ben van anderen, dat ik de grip verlies op situaties en angst voor afwijzing, moeite om anderen en/of mezelf iets aan te doen dat niet passend is.

Het is helpend dat jij weet dat de waardering en respect die je geeft aan jezelf, onlosmakelijk is verbonden aan de waardering en respect die je krijgt van de relaties om je heen.

Wat je denkt, voelt én handelt in lastige situaties, is onlosmakelijk verbonden met hoe je (onbewust) ooit hebt geleerd om met deze lastige situaties om te gaan. Het kan je keer op keer terugwerpen naar het kind van ooit, maar als je weet wát er gebeurt en voelt wat eraan ten grondslag ligt, ontstaat er begrip voor de situaties in het heden en kun je het tij keren met het perspectief dat je kind en/of partner gelukkig ook laat zien. De vreugde, waardering en voldoening die dit biedt, brengt vele geluksmomenten met zich mee.

Roep het geluksgevoel maar eens op, dat je kunt je voelen als er opeens iets lukt wat je eerder niet voor mogelijk had gehouden. Dat is het gevoel dat je laat stralen, toch? Welke gedachten koppel jij aan dit gevoel? Deze gedachten en gevoelens zorgen samen voor de handelingen die haast vanzelf lijken te ontstaan. Weet jij dit bij jezelf te bewerkstelligen, dan weet je ook wat helpt voor je kind. Je krijgt de regie terug in handen en ziet wat juist is voor jullie beiden.

De methode kindertolken van PresentChild® leert je door met een andere bril naar situaties te kijken, waardoor je kinderen doortastend en duidelijke begeleiding kunt geven. Je krijgt meer begrip, waardering en respect. De onderlinge relatie wordt wederkerig en daar profiteren jullie beide van. Je weet haast vanzelf wat ze nodig hebben, ook als ze het niet aan je vragen, en als bonus leer je jezelf veel beter kennen.

Kinderen ontdekken, al doende, over het leven. Kinderen leren door te gaan experimenteren waardoor zij ontdekken waar zij van gaan stralen. Dit experimenteren hoeft niet te worden aangeleerd, het zit in hun DNA. Wij, volwassenen, kunnen het onderweg zijn kwijtgeraakt, maar weet dat het experimenteren ook in jou leeft.

Door jezelf onder druk te zetten, kan het leven zwaar en lastig worden. Verander je van perspectief en geef je jezelf de ruimte door bv. te zeggen dat je goed bent zoals je bent en je niets hoeft te veranderen, geef je jezelf al verlichting, toch?

Wat leraren doen om kinderen nieuwe dingen te ontdekken en daarover te leren, is door hen nieuwsgierig te maken voor verschillende onderwerpen. Waar ben jij nieuwsgierig naar? Waar zou jij meer over willen weten? Wat zou je willen kunnen? Welk experiment zou bij jou voor een goed gevoel zorgen?

Door iets nieuws te ervaren – wat een beetje spannend lijkt en je een gevoel van trots, vreugde en/of voldoening geeft als je het hebt gedaan – en je gaat daarmee meer en meer experimenteren, vergroot je je zelfvertrouwen. Je inspireert je kind en andere mensen. Ga je ontdekken wat de boodschap is van het onaangename gedrag, dan kom je bij jouw kern en leer je jezelf en je kind beter kennen, waardoor je zelf weet wat je kind nodig heeft.

Soms word je jaloers om wat een ander kan of heeft. Weet dat hier een verlangen van jou in schuilt. Soms komen er nieuwe ontdekkingen vanuit een verlangen dat in jou leeft. En ooit kan het noodzakelijk zijn om op ontdekkingsreis te gaan. Enkele onder ons gaan een wereldreis maken om het avontuur te beleven. Voor mij zit het grote avontuur in de reis naar binnen.

Mijn pad brengt me op deze manier vele nieuwe ontdekkingen over mezelf. De methode kindertolken van PresentChild® is een concrete bewustwordingsmethode, een geweldig hulpmiddel, om mezelf te coachen.  Een manier waar ik dagelijks gebruik van maak, in relatie tot mijn dierbaren en met de mensen die hiermee resoneren. Het spiegelen, zoals een kindertolk dat vertaalt, zet me keer op keer in beweging om nog meer in mijn kracht te gaan staan, mijn verlangens te volgen en me te laten zien hoe ik mijn wensen vorm kan geven om voluit te leven door helemaal mezelf te zijn.

Van welk experiment gaat jouw hart sneller kloppen? Als jij een nieuw verhaal zou willen schrijven, wat zou je in dat nieuwe verhaal willen lezen? Leuk als je je verhaal wilt delen met mij.

Wil je dat ik met je mee kijk, zodat jij (weer) in je kracht komt en je eigen wijsheid weet te gebruiken? Dit zijn nu de vrijblijvende mogelijkheden:

1 Je kunt een vrijblijvende (telefonische) kennismaking afspreken, om te ontdekken of we willen samen werken. Je kunt deze mail eenvoudig een reply geven.

2 Een gratis online lezing:
‘ Spiegelgedrag en de vertaalslag van een kindertolk.’

Een interactieve lezing waarbij je informatie én inspiratie krijgt. Tegelijkertijd ga je zelf ervaren wat een kindertolk voor verschil biedt voor jou. Interesse? Mail me even terug, dan krijg je alle praktische informatie.

3 Een uitnodiging in de besloten facebookgroep waar ouders en opvoeders de verantwoordelijkheid delen voor een prettige, steunende en bemoedigende sfeer. Een plek waar je kunt lezen én luisteren, persoonlijke vragen stellen, ervaringen uitwisselen en ruimte maken voor wat er speelt bij jou. Een groep waar je regelmatig inspiratie brengt en haalt, zodat je de meest Liefdevolle ouder/opvoeder voor kinderen kunt zijn en het geluk weet te bevorderen in jullie leven. Heb je zin om je zo nu en dan op te laden en fijne inspiratie te vinden, mail gerust terug.

Ik wens je mooie ontdekkingen en stralende kinderen.

Liefs,

Lisa Groot
Kindertolk® en coach van Groot Geluk kindercoaching

De coach die jou helpt je kind zélf te begeleiden naar geluk.

P.s. Wil je me volgen op Facebook en/of Insta? Je vind me onder de volgende zoekterm:
*Facebook: groot geluk kindercoaching
*Insta: @lisagrootgelukkindercoaching

P.p.s. Wil je andere ouders, opvoeders verblijden met deze blog? Voel je vrij deze te delen. Sta je nog niet op de e-maillijst en wil je graag op de hoogte blijven van het gratis en betaalde aanbod van Groot Geluk Coaching? Meld je gerust aan en bevestig de mail even. Je kunt de bevestigingsmail ook weleens in de spam- of reclamebox vinden.